Κρατήστε ασφαλείς τις συσκευές Android από απειλές

androidsecure-logo

Με αφορμή τα ολοένα και συχνότερα κρούσματα επιθέσεων σε συσκευές Android, η ESET προχώρησε στην έκδοση μίας σειράς χρήσιμων οδηγιών, με στόχο την προστασία των χρηστών.

Καθώς στο διάστημα 2012 – 2013, οι ανιχνεύσεις κακόβουλου λογισμικού που στοχεύει σε Android εμφανίζονται αυξημένες κατά 60%, η ESET εκτιμά ότι και το 2014 αναμένονται τέτοιου είδους επιθέσεις να απασχολήσουν τη βιομηχανία ασφάλειας, γι’ αυτό και συμβουλεύει τους χρήστες να είναι προσεκτικοί, καθησυχάζοντας τους παράλληλα ότι με απλά βήματα μπορούν να μείνουν ασφαλείς.  

Όλες οι εφαρμογές πρέπει να εγκαθίστανται από το Google Play ή από γνωστά app stores. Online καταστήματα που υπόσχονται δωρεάν εφαρμογές, θα πρέπει να θεωρούνται ύποπτα. 

Η ασφάλεια του Android δεν πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένη. Ο χρήστης δεν θα πρέπει να θεωρεί ότι αν ανοίξει ένα email από τη συσκευή του είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να το άνοιγε στον υπολογιστή του. 

Προτιμάται να έχετε εγκατεστημένη πάντοτε την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android. Αν η συσκευή λειτουργεί με Gingerbread διατρέχει περισσότερους κινδύνους συγκριτικά με την πλατφόρμα KitKat, καθώς ο χρήστης δεν μπορεί να εγκαταστήσει τα πιο πρόσφατα patches. 

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις διαφυλάσσουν και την καλύτερη προστασία της συσκευής. Η ρύθμιση της συσκευής για αυτόματη ενημέρωση, χρησιμοποιώντας περιορισμό ώστε να γίνεται μέσω Wi-Fi παρά μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί μία καλή λύση.  

Το κλείδωμα της συσκευής αποτελεί μία βασική ενέργεια, που δυστυχώς πολλές φορές δεν εφαρμόζεται. Η συσκευή μπορεί να κλειδώσει με μοτίβο, PIN ή κωδικό, ενώ αρκετές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας προσφέρουν τη δυνατότητα κλειδώματος με τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη. 

Πολύτιμα προσωπικά δεδομένα δεν θα πρέπει να βρίσκονται στη συσκευή. Αντίθετα, προτείνεται το τακτικό backup των δεδομένων, είτε με την κλασική μέθοδο, είτε με τη χρήση εφαρμογών όπως το Google Drive ή το Dropbox, οπότε δεν θα χρειάζεται να αποθηκεύονται στη συσκευή. 

Κλείδωμα χρειάζονται και πολλές εφαρμογές, λόγω των πληροφοριών που περιέχουν, όπως το Dropbox που προαναφέρθηκε. Στο Google Play διατίθενται αρκετές εφαρμογές ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, π.χ. το «App Locker», που μπορούν να κλειδώσουν τις ευαίσθητες εφαρμογές για messaging, email, κοινωνική δικτύωση, αποθήκευση αρχείων, τραπεζικές συναλλαγές κ.ά. με PIN ή κωδικό. 

Προσοχή στα δικαιώματα των εφαρμογών. Πολλές από αυτές ζητούν πρόσβαση στο δίκτυο ή δυνατότητα να στέλνουν και να λαμβάνουν SMS, οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός με τα δικαιώματα που τους επιτρέπει να έχουν, ειδικά όταν δεν φαίνεται κάποιος προφανής λόγος να τα ζητούν.   

Προϊόντα και εφαρμογές ασφάλειας είναι πλέον απαραίτητα και για τις συσκευές, λόγω της γρήγορης εξέλιξης που εμφανίζει το malware για Android. Εφαρμογές όπως το ESET Mobile Security για Android βοηθούν το χρήστη με τακτικές και αυτόματες σαρώσεις να διατηρεί ασφαλή τη συσκευή του. 

Το Google προσφέρει αρκετά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, τα οποία μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα, όπως τη δυνατότητα εντοπισμού της τοποθεσίας της συσκευής σε περίπτωση απώλειας της. Στη σελίδα Android Device Manager της Google ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτή, ενώ, για ακόμη πιο εξειδικευμένη προστασία, υπάρχει και το ESET Mobile Security and Antivirus

Επιπλέον πληροφορίες για τον τομέα της ασφάλειας, αναλύσεις για κυβερνοαπειλές καθώς επίσης και χρήσιμες συμβουλές μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας www.welivesecurity.com. 

ISO 9001 μέσω facebook

Αναπτύξαμε μια εφαρμογή για μέτρηση της ικανοποίησης πελατών μέσω facebook.

 socialiso1

Siosialiso3

 

 

Η μέτρηση ικανοποίησης είναι μια απο τις βασικότερες διαδικασίες του ISO 9001. Σύμφωνα με αυτήν, η υπο πιστοποίηση επιχείρηση θα πρέπει να θεσπίσει ένα τρόπο να μετράει την ικανοποίηση των πελατών και των εν δυνάμει πελατών.

H διαδικασία αυτή υλοποιείται παραδοσιασκά με έντυπα ερωτηματολόγια τα οποία διανέμονται, συμπληρώνονται απο τους πελάτες, καταχωρούνται σε κάποιο λογισμικό και αναλύονται ώστε να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα για την επιχείρηση.

Η διαδικασία αυτή είναι  μεγάλης πολυπλοκότητας και κόστους και συχνά υποβαθμίζεται από τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χάνουν την υπεραξία από αυτό το πολύτιμο εργαλείο. 

 

 

Στην enverse δημιουργήσαμε μιαν εφαρμογή για να κάνετε μέτρηση ικανοποίησης στην επιχείρησή σας μέσω της σελίδας σας στο facebook. Συνδυάζοντας δωρεάν εφαρμογές και τεχνογνωσία από το πιο δημοφιλές πρότυπο ποιότητας, καταφέραμε να αυτοματοποιήσουμε τη μέτρηση ικανοποίησης αλλά και την ανάλυση των αποτελεσμάτων με ελάχιστο κόστος υλοποίησης.

Με την ίδια τεχνογνωσία είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε εφαρμογές facebook για μια σειρά διαδικασίες. (π.χ Παραγγελιοληψία, Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, newsletters κλπ)

Δείτε εδώ την πρώτη μας εφαρμογή και καλέστε μας για να σχεδιάσουμε μαζί την δικιά σας.

   Graphed results
 

 

 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων ΤοπΣΑ - ΤοπΕΚΟ

oaed

Ξεκινάει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ.

 Το  Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013. 

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

 Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

 Επίσης δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα  μέλη τους ως εργαζόμενους.

 Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

 Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

 Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

 Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) για τις ανάγκες του προγράμματος.

 •  Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
 •  Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
 •  Έχουν ωφεληθεί δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ» και διαθέτουνβεβαίωση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ).

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος. 

 

 

 

Συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων σε πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών

oaedΟ Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» (αρ. 32180/466/09-12-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3194/Β’/16-12-2013) και αρ. 9/2013 Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος) και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε  αυτό ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις.

Πώς να ελέγξετε αν κάποιος χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας

wifi1Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να ελέγξετε αν κάποιος χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο σας (Wi-Fi) χωρίς άδεια. Μπορεί να έχει ήδη συμβεί και το καταλαβαίνετε συνήθως από την ταχύτητα της σύνδεσης σας που αρχίζει να «σέρνεται.» Φυσικά, θα πρέπει να αναφέρουμε και τις συνέπειες για την ασφάλεια των δεδομένων σας, καθώς ένας έμπειρος και κακόβουλος χρήστης μπορεί με κάποιο τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία του δικτύου σας. Θα μπορούσε ακόμη να έχετε νομικές συνέπειες εάν κάποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας για πειρατεία ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχουν ήδη λάβει ορισμένες βασικές προφυλάξεις κατά τη ρύθμιση του ασύρματου δικτύου σας και να ξέρετε έναν τρόπο για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Παρακάτω θα ακολουθήσει ένας σύντομος οδηγός που απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους χρήστες που χρειάζονται βοήθεια για να εξακριβώσουν αν, πράγματι, το Wi-Fi τους έχει κλαπεί.

Ελέγξτε τις συσκευές που συνδέονται στο router σας

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή σας (router), πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP στη γραμμή διευθύνσεων του browser (συνήθως είναι οι: 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ανάλογα με το ποιο router χρησιμοποιείτε. Αν δεν γνωρίζετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση του router σας πηγαίνετε στη γραμμή εντολών από

Έναρξη/ Εκτέλεση/Αναζητήστε για cmd τρέξτε το exe και πληκτρολογήστε ipconfig. Η διεύθυνση θα πρέπει να αναγράφεται δίπλα στο Default Gateway του τοπικού δικτύου σας.

Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιείτε Mac, μπορείτε να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση πηγαίνοντας στο Δίκτυο που βρίσκεται κάτω από το System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος). Η IP θα πρέπει να αναγράφεται ακριβώς δίπλα στο «Router:» αν χρησιμοποιείτε Ethernet, είτε κάνοντας κλικ στο «Για προχωρημένους …» και πάτε στην καρτέλα «TCP / IP» αν χρησιμοποιείτε Wi-Fi. Στη συνέχεια, πληκτρολογείτε τη διεύθυνση στον browser και θα σας ζητηθούν τα στοιχεία σύνδεσής σας – αν δεν έχετε αλλάξει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις το όνομα και ο κωδικός χρήστη θα πρέπει να υπάρχουν στην πίσω πλευρά του router σας. Αν δεν το βρίσκετε κατεβάστε αυτό το αρχείο που περιέχει προεπιλεγμένα ονόματα και κωδικούς πρόσβασης (PDF). Εναλλακτικά μπορείτε να ψάξετε από εδώ, ή από εδώ ή να το αναζητήσετε στο Google. Συνιστούμε να αλλάξετε όνομα και κωδικό άμεσα.

Μόλις δείτε το εσωτερικό της κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή σας αναζητήστε μια ενότητα που θα σας εμφανίσει τις συνδεδεμένες συσκευές ή την κατάσταση της ασύρματης λειτουργίας. Στο router που χρησιμοποιήσαμε βρήκαμε τη λίστα στην ενότητα DHCP Clients List. Καμιά φορά είναι διαθέσιμη από τη διαδρομή Status/Wireless, και θα το βρείτε σαν «Attached Devices».

iquru

Ελέγξτε την λίστα αν ανάμεσα στις συσκευές που αναγράφονται υπάρχει και κάποιος εισβολέας. Μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση MAC / IP των υπολογιστών σας από το Command Prompt πληκτρολογώντας,"ipconfig /all" Η διεύθυνση MAC θα εμφανίζεται σαν φυσική διεύθυνση.

Τι κάνω μετά;

Η καλύτερη και πιο απλή λύση είναι να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας WPA2. Η κρυπτογράφηση WPA – WEP είναι πολύ εύκολο να σπάσει και θα πρέπει να την αποφύγετε αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν κάποιες άλλες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την ασφάλεια σας, όπως η απενεργοποίηση της εκπομπής του SSID (αυτό εμποδίζει την εμφάνιση του ονόματος του δικτύου σας στις κοντινές συσκευές που αναζητούν Wi-Fi), ή να στήσετε ένα φίλτρο για να έχετε τη δυνατότητα να μπλοκάρετε συσκευές από τη διεύθυνση MAC. Αυτό δεν θα σταματήσει βέβαια έναν έμπειρο εισβολέα αλλά θα τον καθυστερήσει.

Τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετά για τους περισσότερους χρήστες, αλλά αν χρειάζεστε πραγματικά να εντοπίσετε ποιος έχει παραβιάσει το δίκτυό σας και να εντοπίσετε την φυσική του θέση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται MoocherHunter. Θα χρειαστεί να κάψετε ένα Live CD και να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από αυτό. Από το Live CD θα μπορέσετε να εντοπίσετε όλου τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες του ασύρματου σας δικτύου. Σύμφωνα με την περιγραφή του προγράμματος, ανιχνεύει την κίνηση που αποστέλλεται σε όλο το δίκτυο και μπορεί να βρει την πηγή με ακρίβεια 2 μέτρων.

Το MoocherHunter συμπεριλαμβάνεται στο OSWA Assistant. Μπορείτε να κατεβάσετε το OSWA Assistant από εδώ.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Wireless Network Watcher. Θα σας ειδοποιεί ηχητικά, κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στο δίκτυο σας.

Οι χρήστες του Facebook είναι οι πιο πιθανοί στόχοι κλοπής στοιχείων λογαριασμού

facebooksecurity-logo

To Facebook παραμένει ο προτιμώμενος στόχος για τους ψηφιακούς εγκληματίες που ειδικεύονται στην υποκλοπή των στοιχείων των λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα.

Περισσότερα...

2 νέες συνεργασίες για το i-kiosk

Δύο πελάτες μας άλλαξαν ήδη τον τρόπο που εργάζονται.

 ikiosknews2  

 

Με δύο νέες συνεργασίες το Τμήμα Μηχανοργάνωσης της enverse μπαίνει δυναμικά στο χώρο των περιπτέρων και των mini market.

Πρόκειται για τα περίπτερα του κ. Μανώλη Αντωνάκου  στην Ούλωφ Πάλμε 140 και του κ. Σπύρου Πακάκη στη Λ. Δημοκρατίας 10.

 

 

Η εκπαίδευσή τους ολοκληρώθηκε σήμερα και πρέπει να παραδεχτούμε ότι και οι δυο αποδείχτηκαν "καλοί μαθητές".

Το i-kiοsk δούλεψε άψογα κατά τα αναμενόμενα και στις δύο περιπτώσεις, η δουλειά τους άλλαξε προς το καλύτερο και εμείς δηλώνουμε χαρούμενοι που συμβάλλαμε σε αυτή την αλλαγή.

Ευχόμαστε και στους δύο "Καλή Αρχή"

   ikiosnews
 Olokliro sistima

 

 

Δωρεάν πρόγραμμα για απασχολούμενες γυναίκες

businesswomanΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ καλεί γυναίκες απασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα και γυναίκες αυτοαπασχολούμενες να λάβουν μέρος στις παρακάτω δράσεις υποστήριξης:

•   Δράσεις για Απασχολούμενες

•   Δράσεις για Αυτοαπασχολούμενες

   Επιπρόσθετες Δράσεις

Περισσότερα...

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ΕΣΠΑ 2014-2020

1espa 2014-2020

 

Το ελληνικό πρόγραμμα είναι το 3o μεταξύ των 28 που εγκρίθηκε από την Κομισιόν (μετά της Δανίας και της Γερμανίας).

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΑΑΝ, μέσα στο 2014 θα προκηρυχθούν δράσεις για:

 

    Απασχόληση-εκπαίδευση-κατάρτιση νέων

    Ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ, κ.α.)

    Αντιμετώπιση της φτώχειας

    Υποστήριξη ανέργων για δημιουργία επιχειρήσεων

    Επιταγές (vouchers) για πρόσληψη νέων ανέργων

    Απασχόληση ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας

    Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (συνέχιση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου ΕΣΠΑ:
- Κοινοτική Συνδρομή ΕΣΠΑ: 19,7 δις. (Δημόσια Δαπάνη 24,6 δις) ευρώ με δυνατότηταεπαύξησης κατά 2 δις. με την εφαρμογή της ρήτρας αναθεώρησης το 2016.

Σε αυτό προστίθενται

 • οι πόροι του CEF (Συνδέοντας την Ευρώπη) περίπου 580 εκ. € (ΔΔ 682 εκ. €) πόροι από Ταμείο Συνοχής που διαχειρίζονται κεντρικά από ΕΕ αλλά αποκλειστικά για έργα που θα προτείνει η χώρα
 • οι πόροι για τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας (231,7 εκ. €) (ΔΔ 289,6 εκ. €)
 • οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τους απόρους (FEAD) που διαχειρίζεται η χώρα περίπου 281 εκ. € (351 εκ. €)

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ: περίπου 20,8 δις €

Εκτιμώμενη συνολική δημόσια δαπάνη: περίπου 26 δις €

Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία

Προϋπολογισμός: 3,64 δις ευρώ (ΔΔ 4,55 δις ευρώ)kainotomia

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, απορροφά το 25 % των πόρων.

9 τομείς προτεραιότητας που προέκυψαν από μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey: Τουρισμός, Αγροδιατροφικός τομέας, Logistics, Περιβαλλοντική Βιομηχανία, Φάρμακα-Υγεία, Παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Δημιουργικές Βιομηχανίες και πολιτισμός.

Ενισχύσεις για :

 • εξαγωγικές επιχειρήσεις, 
 • πιστοποίηση (branding) αγροδιατροφικών προϊόντων,
 • νέες επιχειρήσεις από νέους, γυναίκες
 • τουριστική προβολή,
 • εξοικονόμηση ενέργειας,
 • ανακύκλωση - αξιοποίηση αποβλήτων,
 • καινοτομία

Μεταρρύθμιση του Δημοσίου

public servicesΠροϋπολογισμός: 0,4 δις. Ευρώ (ΔΔ 0,5 δις ευρώ)

 • Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες, εκσυγχρονισμός της δικαιοσύνης, αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού, αναβάθμιση ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού, κ.α.
 • Αναδιοργάνωση δομών και λειτουργίας
 • Δράσεις διαχείρισης της μετανάστευσης
 • Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Υγείας

Περιβάλλον - Μεταφορές

Προϋπολογισμός: 3,5 δις. ευρώ (ΔΔ 4,2 δις.)perivallon

 • Ολοκλήρωση Διευρωπαϊκού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου,
 • Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης,
 • Έργα αεροδρομίων, λιμενικά έργα.
 • Διαχείριση αποβλήτων
 • Νέες υποδομές αλλά και ολοκλήρωση έργων του προηγούμενου ΕΣΠΑ

Εκπαίδευση - Κατάρτιση - Απασχόληση

ekapaideusiΠροϋπολογισμός: 1,9 δις. Ευρώ (ΔΔ 2,3 δις ευρώ) συν 0,17 δις. (ΔΔ 0,214) για απασχόληση νέων

 • Αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του ΕΚΤ στο ΕΣΠΑ από 25 σε 31 %
 • Κατάρτιση-βελτίωση δεξιοτήτων
 • Κουπόνια ανέργων
 • Βρεφονηπιακοί σταθμοί
 • Εκσυγχρονισμός ΟΑΕΔ
 • Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για νέους, γυναίκες , μακροχρόνια άνεργους
 • Καινοτόμα προγράμματα για την ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος
 • Σύνδεση της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης με την αγορά εργασίας.
 • Μείωση πρόωρης εγκατάλειψης σχολείου
 • Απασχόληση νέων

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


agranaptixi

Προϋπολογισμός: 4,2 δις. Ευρώ (ΔΔ περίπου 5,2 δις €) εκ των οποίων 1,2 δις. (ΔΔ περίπου 1,5 δις €) μέσω ΠΕΠ

 • Επενδύσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας του αγροδιατροφικού συστήματος και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
 • στήριξη των παραγωγών προϊόντων με συγκριτικό πλεονέκτημα και εξαγωγικό χαρακτήρα,
 • στήριξη επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορία αγροτικών προϊόντων
 • στήριξη των νέων γεωργών για τη δημιουργία βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων
 • διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο,
 • υποστήριξη πιλοτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, προϊόντων και τεχνολογιών στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων

Πρόγραμμα Αλιείας και θάλασσας

Προϋπολογισμός (εκτιμώμενο ποσό) 250 εκ. € (ΔΔ 333 εκ. €)

alieia

 • επενδύσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στο σύνολο των κλάδων του τομέα (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, εμπόριο και μεταποίηση),
 • Ενίσχυση των υδατοκαλλιεργειών για την παραγωγή ειδών με εμπορική αξία
 • Προώθηση της καινοτομίας σε όλη την αλυσίδα αξίας του τομέα της αλιείας
 • Βελτίωση της οργάνωσης των αγορών προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα

Προϋπολογισμός: 5,2 δις. ευρώ (ΔΔ 6,75 δις €) 
Αύξηση του ποσοστού των ΠΕΠ στο συνολικό πρόγραμμα από 22 στο 35 %.

 • Ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε Περιφέρεια (ΠΕΠ) ΜΟΝΟ για ΕΤΠΑ και ΕΚΤ
 • Όλες οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν περισσότερους πόρους σε σχέση με το σημερινό πρόγραμμα
 • Έμφαση σε αναπτυξιακά έργα αλλά και επιχειρηματικότητα, κοινωνικές δράσεις
 • Πολυτομεακά και πολυταμειακά προγράμματα

 

Ξεπαγώνουν αρχές Ιουλίου επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 62.000

oaed

Μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά 50.000 ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν με 5μηνες συμβάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, παίρνοντας 450 ευρώ το μήνα καθαρά και με κάλυψη 200 ευρώ για τα ένσημά τους.

Το πρόγραμμα αυτό επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά κόλλησε επειδή δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, «τρέχει» πρόγραμμα που αφορά επιδότηση 10.000 ευρώ για 2.000 ανέργους για να κάνουν τη δική τους επιχείρηση. Αυτές τις μέρες ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο κατάλογος και καλούνται όσοι επιλέγονται να υποβάλουν τα χαρτιά τους.

Επίσης, ειδοποιούνται σταδιακά όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα 10.000 ανέργων των οποίων θα επιδοτηθεί ο μισθός από τον ΟΑΕΔ με 450 ευρώ για να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση.

Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσε μέσω του ΣΚΑΙ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμαπτζόγλου.

Δελτιο τυπου για το συστημα εισροων εκροων - 19/2/2014

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το σύστημα εισροών-εκροών για τα πρατήρια υγρών καυσίμων ανακοινώνει τα εξής:

Για τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Α και Β φάσης ενημερώνονται:

Α) οι εγκαταστάτες-υλοποιητές λογισμικού όπως περατώσουν την υλοποίηση της διεπαφής ασφαλούς αποστολής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια υγρών καυσίμων προς τη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014.

Β) οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων όπως καταχωρήσουν και οριστικοποιήσουν τα δεδομένα του πρατηρίου τους στο μητρώο που τηρείται στη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014.

Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο της ΓΓΠΣ:

- οι κατασκευαστές λογισμικού/εγκαταστάτες που συμμορφώνονται μέχρι εκείνη την ημερομηνία με τη διαδικασία αποστολής στοιχείων προς τη ΓΓΠΣ,

- οι πρατηριούχοι που οριστικοποίησαν τα δεδομένα στο μητρώο τους στη ΓΓΠΣ.

Η ορθότητα των στοιχείων που αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ αποτελεί ρητή υποχρέωση από το νόμο και θα πρέπει να εξασφαλίζεται στα συστήματα που εγκαθίστανται στα πρατήρια με βάση την υπεύθυνη δήλωση (Ν.1599) του εγκαταστάτη όπως έχει αποσταλεί στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπ. Μεταφορών για τροποποίηση της άδειας.

Ειδικά για τα ζητούμενα στοιχεία Έτος Κατασκευής Δεξαμενής και Πάχος Δεξαμενής – τα οποία στοιχεία δεν επηρεάζουν την λειτουργία του συστήματος, αυτά μπορούν – εφόσον δεν υπάρχουν τα ακριβή στοιχεία - να συμπληρώνονται με προσωρινά στοιχεία και να οριστικοποιηθούν όταν τα στοιχεία αυτά θα υπάρξουν.

Επίσης με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας και για διάστημα 3 εβδομάδων θα πρέπει να έχει περατωθεί η προσαρμογή των αντιστοίχων ενημερώσεων λογισμικού στα εγκατεστημένα συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήρια της Α και Β φάσης.

Τα ανωτέρω πρατήρια με τις τελικές εκδόσεις λογισμικού θα πρέπει μέχρι τις 31/3/2014 να συνδεθούν και να αποστέλλουν ανελλιπώς σε καθημερινή βάση όλα τα προβλεπόμενα δεδομένα που παράγονται από τα συστήματα εισροών-εκροών καθώς και τα στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί τοπικά από την ημερομηνία εγκατάστασης του συστήματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι οι προθεσμίες θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Το δελτίο τύπου στο site του υπουργείου εδώ

Ξεκιναει απο σημερα η υποβολη αιτησεων του Γ κυκλου Εκσυγχρονισμος πρατηριων καυσιμων

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της δράσης «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων» για τις επιχειρήσεις που ανήκουν την λοιπή Ελληνική Επικράτεια (Γ΄ κύκλος) από την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 (ώρα 11:00πμ).

Αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση των πρατηρίων υγρών καυσίμων της χώρας για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εισροών-Εκροών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ορθή μέτρηση του εισερχομένου και εξερχομένου καυσίμου. Τα εν λόγω συστήματα θα είναι συνδεδεμένα με πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών για την καταγραφή των πραγματικών ποσοτήτων και τιμών πώλησης.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (όχι ενώσεις επιχειρήσεων) που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην ελληνικό χώρο, στο τομέα των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, το περιεχόμενο του Φακέλου Αίτησης, η διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων για την ένταξη στη δράση περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό που  αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της προκήρυξης (ΦΕΚ 2109/27.8.2013).

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση, υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 http://e-gas-station.ktpae.gr

Οι ενδιαφερόμενοι Πρατηριούχοι μπορούν να καλούν στο 2810 287881 (εσ. 131) από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00πμ. έως 17:00μμ. και να ζητούν οποιαδήποτε πληροφορία. Η εταιρία μας αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και τη σύνταξη του φακέλου επιδότησης.

Οι αλλαγες του 2014 στην μηχανογραφηση επιχειρησεων

Ο ερχομός του 2014 έφερε μεγάλες φορολογικές αλλαγές για όλες τις επιχειρήσεις και συνεπώς αρκετές αλλαγές στη μηχανογράφηση τους.

Δείτε παρακάτω τα κυριότερα σημεία που αφορούν την Τιμολόγηση και Διακίνηση των αγαθών και τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών για τις Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών – Προμηθευτών.

Περισσότερα...

Αρχισαν οι Ενεργοποιησεις Συστηματων Εισροων Εκροων με δυο νεες συνεργασιες της enverse

Το σύστημα εισροών εκκροών ενεργοποιήθηκε για δύο νέους συνεργάτες της Enverse. 

SM---Siganos-1 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Αλλαγες στον Κ.Φ.Α.Σ. απο 1/1/2014

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

ρωτηστε μαςΕγγραφείτε στο Newsletter

Προϊόντα