Χριστουγεννιάτικες Διαφημίσεις

savings-bank-919859 640

 

Η ωραιότερη και πιο γιορτινή εποχή του χρόνου είναι εδώ! Για όσους εκτός από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σκέφτονται και τις Χριστουγεννιάτικες πωλήσεις, οι διαφημίσεις στα social media, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Περισσότερα...

ISO/TS 9002. Εκδόθηκε η οδηγία εγκατάστασης του νέου ISO 9001:2015

 

OE5MLN0Μετά την έκδοση του ISO 9001:2015, o Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης εξέδωσε το ISO/TS 9002, Οδηγίες για την εγκατάσταση του ISO 9001:2015. Εκεί προχωράει σε μια αναλυτική επεξήγηση και καθοδήγηση για την εγκατάσταση του δημοφιλούς αναθεωρημένου προτύπου, παρέχοντας ταυτόχρονα παραδείγματα εφαρμογής για κάθε άρθρο ξεχωριστά.

Ο Lorri Hunt, επικεφαλής της τεχνικής ομάδας WG 24 του ISO/TC 176/SC 2 που σχεδίασε το ISO/TS 9002 δήλωσε ότι πρόκειται ιδανικό πρότυπο για όσους οργανισμούς επιθυμούν μια αναλυτική κατανόηση του ISO 9001:2015 ώστε αυτοί να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από την εγκατάστασή του.

Το ISO/TS 9002 έρχεται να προστεθεί στην αναθεωρημένη οικογένεια προτύπων της σειράς ISO 9000 που είναι:

ISO 9001:2015, Διαχείριση Συστημάτων – Απαιτήσεις
ISO 9000:2015, Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας – Θεμελιώδεις Αρχές και Λεξιλόγιο
ISO 9004:2009,  Συστήματα Διαχείρισης Ποιότηταs –Διαχείριση για τη διαχρονική επιτυχία ενός Οργανισμού – Μια προσέγγιση Διαχείρισης Ποιότητας
ISO 19011:2011, Συστήματα Διαχείρισης Ποιότηταs– Οδηγίες για την επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης
 

Το ISO/TS 9002 αναμένεται να μεταφραστεί από τον ΕΛΟΤ, ωστόσο η Αγγλική του έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη στο ISO Store.

Πηγή: www.iso.org 

 

 

Aνακοίνωση Αποτελεσμάτων Δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ 2014-2020

CaptureΤο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε πριν από λίγο τα αποτελέσματα για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ 2014-2020. Δείτε τα εδώ

Αναλάβαμε το ISO 9001:2015 της KOR.SA drinks

CorsaDrinksΗ KOR.SA drinks είναι μια οικογενειακή ποτοποιία. Έχει έδρα στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, όπου παράγει τσικουδιά, ρακόμελο και άλλα αλκοολούχα ποτά συνδυάζοντας την οικογενειακή παράδοση με την σύγχρονη ποτοποιία.

Στο πηδάλιο της επιχείρησης κάθεται ο Στέλιος Σαβουιδάκης, ένας νέος επιχειρηματίας με πολύ όρεξη για ό,τι κάνει. Τον γνωρίσαμε όταν η KOR.SA drinks μας ζήτησε την προσφορά μας για την εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015. Η συνεργασία ήρθε λίγο αργότερα, οι συναντήσεις ξεκίνησαν και 6 μήνες μετά ήρθε το Πιστοποιητικό της KOR.SA drinks

Σήμερα έχουμε γνωρίσει όλη την οικογένεια Σαβουιδάκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την «ποιοτική» συνεργασία.

Ευχόμαστε στο Στέλιο και την KOR.SA drinks
Kαλές δουλειές!

 

Αυξάνεται το όριο των χαρακτήρων για το twitter

twitterΤέλος λοιπόν το twitter όπως το είχαμε συνηθίσει!

Έχοντας προσθέσει τη δυνατότητα για polls και gifs, η πρόκληση των 140 χαρακτήρων γινόταν όλο και δυσκολότερη αφού σε αυτό τον αριθμό χαρακτήρων συμπεριλαμβάνονταν και τα αντίστοιχα media attachments. Αυτή την "αδικία" σκοπεύει να αποκαταστήσει το τμήμα παραγωγής του twitter που με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι οι χαρακτήρες των media attachments δεν θα μετράνε πλέον.

Επίσης στα tweets δεν θα μετράνε πλέον τα @names  στις απαντήσεις που μείωναν σημαντικά τη δυνατότητα έκφρασης (ειδικά στα ελληνικά ονόματα)

Οι αλλαγές αυτές, θα είναι διαθέσιμες μεταξύ άλλων τις επόμενες μέρες και θα έχουν σημαντική επίδραση τόσο στο ίδιο το twitter όσο και στους εκατοντάδες developers που χρησιμοποιούν το API του δημοφιλούς μέσου κοινωνική δικτύωσης.

 

 Πηγή: blog.twitter.com/

 

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων της Δράσης για την αυτοαπασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

EP-NEΜε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» -ΕΠΑνΕΚ κίνηση (2014-2020) έγινε γνωστή η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης  των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, για την αυτοαπασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα για την δράση αυτή θα ανακοινωθούν άμεσα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι πρόσκληση για το Β κύκλο της δράσης αναμένεται τον Οκτώβριο και όχι τον Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 

 

 Πηγή: www.antagonistikotita.gr

 

Τον Σεπτέμβριο η αξιολόγηση των 4 δράσεων και η δημοσίευση του β' κύκλου

20162807newsΕχθές Τετάρτη 27/6/2016 ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με θέμα «Νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ 2014-2020 και Απολογισμός 4 Προσκλήσεων ΕΠΑνΕΚ»

Σε σχέση με τον απολογισμό των τεσσάρων προσκλήσεων επιχειρηματικότητας (ΕΠΑνΕΚ) που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ανακοινώθηκε η εκτίμηση οτι θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο η διαδικασία αξιολόγησης από την οποία θα προκριθούν γύρω στις 8500-9500 αιτήσεις η υλοποίηση των οποίων αναμένεται εντός του έτους.

Επίσης μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα θα δημοσιευτεί ο β' κύκλος των προσκλήσεων αυτών με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και βελτιώσεις βασισμένες στην εμπειρία του α' κύκλου.

Όσον αφορά τις δράσεις που αναμένεται να δημοσιευτούν, ο κ.Χαρίσης αναφέρθηκε στις δράσεις του τομέα περιβάλλοντος αλλά και σε αυτές της κοινωνικής πολιτικής (ΕΚΤ) κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις αναπτυξιακές δράσεις που έχουν στόχο την ανάσχεση της τάσης φυγής των υψηλά καταρτιζόμενων νέων.

Για την στήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος ο κος Χαρίτσης αναφέρθηκε:

 • Στη δράση για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικού σταθμούς
 • Στην πρόσληψη 21.000 αναπληρωτών
 • Στις δράσεις για τη στήριξη των νέων ερευνητών, υποψηφίων διδακτόρων και μεταδιδακτόρων

Για τις επικείμενες δράσεις (ΕΠΑνΕΚ) ο κος Χαρίτσης αναφέρθηκε:

     • Στη δράση για τη δικτύωση των επιχειρήσεων (clusters, meta-clusters),
     • Στη δράση για την αναβάθμιση επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους (50 έως 250 εργαζομένων),
     • Στη δράση για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων,
     • Στη δράση για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών
     • Στη δράση για τη σύζευξη της επιχειρηματικότητας με την ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγεται στη χώρα

 Πηγή: www.antagonistikotita.gr

Υπόδειγμα Εντύπου Υποβολής

epanek

 Αναρτήθηκε μόλις το Υπόδειγμα Εντύπου Υποβολής & η Υπεύθυνη Δήλωση Ανάληψης Ευθύνης Υποβολής Προτάσεων για την Δράση:«Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».

Βρείτε τα σχετικά αρχεία στο link 

  

 

Ξεκινούν οι υποβολές για την «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

epanek

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 07.04.2016 η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ‪‎ΕΣΠΑ‬ 2014-2020

Δείτε αναλυτικά εδώ

 

  

 

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)"

eteΞεκίνησε  29/3/2016, 12μμ, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 29/3/2016 έως και 17/5/2016.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου http://www.ependyseis.gr/ και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών.Ο προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης, η οποία υλοποιείται σε έναν κύκλο, είναι αυξημένος κατά 20 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, φτάνοντας συνολικά στα 70 εκατ. ευρώ, με σκοπό την άμεση στήριξη της νέας τουριστικής περιόδου.Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 11/2/2016, ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης.

 {/slider}

 Το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το κίνητρο ενίσχυσης που θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα αφορά επιχορήγηση κατά 40% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης της επιχείρησης και στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού το ποσοστό επιχορήγησης θα ανέρχεται σε 50%, για διάστημα έως 24 μηνών από την έναρξη των εργασιών της.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ενισχύονται Υφιστάμενες & Νέες (με ημερομηνία έναρξης πριν την 31/12/2015) πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (έως 250 άτομα απασχολούμενου προσωπικού) που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα του Τουρισμού (να διαθέτουν έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ πριν από την 31/12/2015) και να απασχολούν κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία ή διετία ή έτος (κατά περίπτωση) τουλάχιστον μια (1) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.

 

 Οι επιλέξιμες δαπάνες του Προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορούν:

1. Ανέγερση κτιρίου.

2. Κτιριακές εργασίες διαμόρφωσης/διαρρύθμισης χώρων & εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

3. Μηχανολογικός & λοιπός εξοπλισμός.

4. Ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

5. Τεχνολογικός εξοπλισμός (Η/Υ, laptop, server κλπ).

6. Εξοπλισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας & προστασίας περιβάλλοντος.

7. Μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης (Έως max 15.000€).

8. Λογισμικό & Υπηρεσίες λογισμικού (Έως max 20.000€).

9. Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας (Έως max 3.000€/διαχειριστικό σύστημα).

10. Προβολή - Προώθηση σε επαγγελματικές εκθέσεις του εσωτερικού (Έως max 3.000€/έκθεση).

11. Προβολή - Προώθηση σε επαγγελματικές εκθέσεις του εξωτερικού (Έως max 6.000€/έκθεση).

12. Κατασκευή ιστοσελίδας ή αναβάθμιση υφιστάμενης ιστοσελίδας (Έως max 2.500€).

13. Αμοιβές Συμβούλων (Έως max 2.500€).

14. Άυλες μελέτες/έρευνες αγοράς (Έως max 5.000€).

15. Μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού (Έως max 40% της επένδυσης και μέχρι συνολικά 24.000€).


 

Το ύψος κάθε επενδυτικού σχεδίου στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα κυμαίνεται μεταξύ 15.000€-150.000€ ανάλογα και με τον κύκλο εργασιών (Τζίρος) της επιχείρησης του έτους 2015, (π.χ. αν ο τζίρος της επιχείρησης για το έτος 2015 είναι 50.000€ τότε η εν λόγω επιχείρηση έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει επένδυση έως 50.000€).

 


Το ποσοστό επιδότησης στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ανέρχεται από 40% έως 50% της επένδυσης (ανάλογα με το αν θα ενσωματωθεί δαπάνη προσωπικού ή όχι στην επένδυση) και θα παρέχεται αποκλειστικά με την μορφή της επιχορήγησης.


Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων δεν θα ξεπερνά τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία λήψης της εγκριτικής απόφασης του επιχειρηματικού σχεδίου. Επισημαίνεται ότι δαπάνες τουλάχιστον στο 30% της επένδυσης θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο (1) έτος από την ημερομηνία λήψης της απόφασης έγκρισης.


Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχεται σε €70 εκατ.


Οι επενδυτικές προτάσεις του προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 29/3/2016 - 17/5/2016 σε ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, ήτοι η 11/2/2016.

Η enverse, προσανατολισμένη στη τρέχουσα οικονομική κρίση και με γνώμονα την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, έχει προσαρμόσει την Τιμολογιακή της πολιτική αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης ως εξής:

Κόστος εκπόνησης φακέλου: 550€+ΦΠΑ 23%

*Το κόστος εκπόνησης φακέλου των 550€ είναι επιδοτούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος (επιλέξιμη δαπάνη) και επιστρέφεται στον δικαιούχο από το πρόγραμμα σε περίπτωση έγκρισης.

  

 

Προκηρύχτηκε την 11/02/2016 το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

EP-NEΠροκηρύχτηκε την 11/02/2016 το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό δημοσίας δαπάνης €120 εκατ.

Το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά την χρηματοδότηση με 100% επιδότηση (έως 60.000€) ανέργων ή φυσικών προσώπων, άνω των 25 ετών (με ημερομηνία γέννησης πριν την 1.1.1991) οι οποίοι θα δώσουν έμφαση στην υλοποίηση καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων σε συγκεκριμένους τομείς.

 

Στόχος του Προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της χρηματοδότησης καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως 50 εργαζομένων) σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.


Το Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το κίνητρο ενίσχυσης που θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα αφορά επιχορήγηση κατά 100% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης της επιχείρησης, για διάστημα έως 24 μηνών από την έναρξη των εργασιών της.


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ενισχύονται φυσικά πρόσωπαή ενώσεις αυτών, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι:

 • Άνεργοι με κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή
 • Ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως ατομικές επιχειρήσεις, σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας και δεν είναι έχουν σχέση μισθωτής εργασίας ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος και πρόκειται να ιδρύσουν νέα καινοτόμα επιχείρηση με μια από τις ακόλουθες επιχειρηματικές μορφές: Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Ι.Κ.Ε, Συναιτεριστική επιχείρηση καθώς και Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση του Ν. 4019/2011

Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι υποψήφιοι επενδυτές είναι:

 • Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να κάνουν έναρξη της νέας καινοτόμας επιχείρησης στο διάστημα από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής και έπειτα.
 • Η έναρξη της καινοτόμας δραστηριότητας θα γίνει μόνο σε επιλέξιμους ΚΑΔ οι οποίοι θα διατηρηθούν καθ'όλη τη διάρκεια της επένδυσης.
 • Για τους ατομικούς επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών δεν είναι επιλέξιμοι όσοι ασκούν εμπορική δραστηριότητα πάνω από το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών τους για το φορολογικό έτος 2015.
 • Οι δικαιούχοι του προγράμματος δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σε περίπτωση όπου έχουν ενταχθεί από την 1/1/2012 και μετά σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (πλην προγραμμάτων κατάρτισης) με την ιδιότητα του ατομικού επιχειρηματία ή του εταίρου σε επιχορηγούμενη εταιρεία.
 • Επιτρέπονται συνεργασίες μεταξύ ανέργων και ατομικών επιχειρηματιών στο πλαίσιο του προγράμματος της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας για την ίδρυση νέας καινοτόμας επιχείρησης.
 • Αποκλείονται από τα εταιρικά σχήματα φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι είτε σύζηγοι είτε συγγενείς Α' ή Β' βαθμού.

Αναλυτικότερα, οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα ενδεικτικά θα αφορούν στους παρακάτω Τομείς Προτεραιότητας:

 • Αγροδιατροφή.
 • Ενέργεια.
 • Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες.
 • Εφοδιαστική Αλυσίδα.
 • Περιβάλλον.
 • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
 • Υγεία-Φάρμακα.
 • Υλικά-Κατασκευές.


Οι επιλέξιμες δαπάνες του Προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορούν:

1. Επαγγελματικός εξοπλισμός (Έως 40% της επένδυσης).

2. Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου επιχείρησης (Έως 5.000€).

3. Λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, δαπάνες θέρμανσης, κοινόχρηστα, έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων) (Έως 60% της επένδυσης).

4. Ασφαλιστικές εισφορές (Έως 30% της επένδυσης).

5. Δαπάνες προβολής-προώθησης, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις (Έως 15% της επένδυσης).

6. Κόστος μισθωτής εργασίας (σε περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ) (Έως 12.000€/θέση εργασίας/Έως 24.000€).

7. Αμοιβές τρίτων (πχ. σύμβουλος, λογιστής, δικηγόρος, σεμινάρια κατάρτισης κλπ) (Έως 8% της επένδυσης).

8. Αποσβέσεις παγίων (Έως 30% της επένδυσης).

9. Κατασκευή ιστοσελίδας (Έως 2.000€ και μέχρι 10% της επένδυσης).

10. Αναλώσιμα γραφείου (Έως 15% της επένδυσης).

11. Κατασκευή ιστοσελίδας (Έως 2.000€).

12. Δαπάνες  βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας (Έως 20% της επένδυσης).

*Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν για τον παραγωγικό τους εξοπλισμό ή/και για την διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου της επιχείρησης, θα πρέπει να διατηρηθούν για τουλάχιστον τρία (3) έτη από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

*Σημειώνεται ότι, το κόστος ενοικίου και πρόσληψης προσωπικού δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες στη περίπτωση όπου ο μισθωτής/εργαζόμενος αντίστοιχα είναι συγγενής Α ή Β βαθμού.

 

Το ύψος κάθε επενδυτικού σχεδίου στο Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ανέρχεται από 15.000€ έως 60.000€.


Το ποσοστό επιδότησης στο Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και θα παρέχεται αποκλειστικά με την μορφή της επιχορήγησης.

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων δεν θα ξεπερνά τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία λήψης της εγκριτικής απόφασης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχεται σε €120 εκατ. (θα προκηρυχθούν 2 κύκλοι των €48 εκ. για το 2015 & €72 εκ. 2016 αντίστοιχα). Ειδικότερα:

 • A κύκλος υποβολής προτάσεων από 17/3/2016-27/4/2016: €72 εκατ. (60% του συνολικού προϋπολογισμού).
 • Β κύκλος υποβολής προτάσεων (Β' Εξάμηνο 2016) : €48 εκατ. (40% του συνολικού προϋπολογισμού)

Οι επενδυτικές προτάσεις του Προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 17/3/2016 - 27/4/2016 σε ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό σύστημα.

Η enverse, προσανατολισμένη στη τρέχουσα οικονομική κρίση και με γνώμονα την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, έχει προσαρμόσει την Τιμολογιακή της πολιτική αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης ως εξής:

Κόστος εκπόνησης φακέλου: 450€+ΦΠΑ 23%

*Το κόστος εκπόνησης φακέλου των 450€ είναι επιδοτούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος (επιλέξιμη δαπάνη) και επιστρέφεται στον δικαιούχο από το πρόγραμμα σε περίπτωση έγκρισης.

Προκηρύχτηκε την 11/02/2016 το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

businesswomanΠροκηρύχτηκε την 11/02/2016 το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό δημοσίας δαπάνης €50 εκατ.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά την χρηματοδότηση με 100% επιδότηση (από 5.000€ έως 25.000€) πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.


Στόχος του Προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της χρηματοδότησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

 


Το Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το κίνητρο ενίσχυσης που θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα αφορά επιχορήγηση κατά 100% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης της επιχείρησης, για διάστημα έως 24 μηνών από την έναρξη των εργασιών της.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ενισχύονται πτυχιούχοι τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι:

 • Άνεργοι με κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή
 • Φυσικά Πρόσωπα που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως ατομικές επιχειρήσεις, σε δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά τους και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.

*Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η σύσταση εταιρικών σχημάτων (εταιρείες) από 2-3 πτυχιούχους των ανωτέρων κατηγοριών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ίσα μερίδια στην εταιρεία και συνέργεια ή συμπληρωματικότητα μεταξύ των ειδικοτήτων τους (π.χ. Τεχνικό γραφείο).

Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι υποψήφιοι επενδυτές είναι:

 • Το συνολικό δηλωθέν εισόδημα τους για το φορολογικό έτος 2015 να μην υπερβαίνει τις 20.000€ (ατομικό εισόδημα) ή τις 35.000€ (οικογενειακό εισόδημα).
 • Να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο τους (τίτλο σπουδών).
 • Να διαθέτουν καθ' όλη τη διάρκεια της επένδυσης μόνο επιλέξιμους ΚΑΔ.
 • Να μην έχουν ενταχθεί από την 1/1/2012 και μετά σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (πλην προγραμμάτων κατάρτισης) με την ιδιότητα του ατομικού επιχειρηματία ή του εταίρου σε επιχορηγούμενη εταιρεία.

Επιλέξιμες δαπάνες

Οι επιλέξιμες δαπάνες του Προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορούν:

1. Επαγγελματικός εξοπλισμός (Έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου).

2. Λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, δαπάνες θέρμανσης, κοινόχρηστα, έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων) (Έως 60% της επένδυσης).

3. Ασφαλιστικές εισφορές (Έως 30% της επένδυσης).

4. Δαπάνες προβολής-προώθησης, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις (Έως 10% της επένδυσης).

5. Κόστος μισθωτής εργασίας (σε περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ) (Έως 12.000€).

6. Αμοιβές τρίτων (πχ. σύμβουλος, λογιστής, δικηγόρος, σεμινάρια κατάρτισης κλπ) (Έως 20% της επένδυσης).

7. Αποσβέσεις παγίων (Έως 20% της επένδυσης).

8. Κατασκευή ιστοσελίδας (Έως 2.000€ και μέχρι 10% της επένδυσης).

9. Αναλώσιμα γραφείου (Έως 15% της επένδυσης).

*Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν για τον παραγωγικό τους εξοπλισμό θα πρέπει να διατηρηθούν για τουλάχιστον τρία (3) έτη από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

*Σημειώνεται ότι, το κόστος ενοικίου και πρόσληψης προσωπικού δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες στη περίπτωση όπου ο μισθωτής/εργαζόμενος αντίστοιχα είναι συγγενής Α ή Β βαθμού.


Το ύψους κάθε επενδυτικού σχεδίου στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα κυμαίνεται μεταξύ 5.000€-25.000€ σε περίπτωση ατομικής επιχείρησης, 5.000€-40.000€ σε περίπτωση εταιρίας από δύο (2) άτομα και από 5.000€-50.000€ σε περίπτωση εταιρίας από τρία (3) άτομα και άνω.Το ποσοστό επιδότησης στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και θα παρέχεται αποκλειστικά με την μορφή της επιχορήγησης.Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων δεν θα ξεπερνά τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία λήψης της εγκριτικής απόφασης του επιχειρηματικού σχεδίου.Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχεται σε €50 εκατ. Ειδικότερα:

 • A κύκλος υποβολή προτάσεων από 8/3/2016 - 15/4/2016: €32,5 εκατ. (65% του συνολικού προϋπολογισμού).
 • Β κύκλος υποβολή προτάσεων Β' Εξάμηνο 2016: €17,5 εκατ. (35% του συνολικού προϋπολογισμού).


Οι επενδυτικές προτάσεις του προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 8/3/2016 - 15/4/2016 σε ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.


Η enverse, προσανατολισμένη στη τρέχουσα οικονομική κρίση και με γνώμονα την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, έχει προσαρμόσει την Τιμολογιακή της πολιτική αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης ως εξής:

Κόστος εκπόνησης φακέλου: 350€+ΦΠΑ 23%

*Το κόστος εκπόνησης φακέλου των 350€ είναι επιδοτούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος (επιλέξιμη δαπάνη) και επιστρέφεται στον δικαιούχο από το πρόγραμμα σε περίπτωση έγκρισης.

Προκηρύχτηκε την 11/02/2016 το πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές»

EP---AMMEΠροκηρύχτηκε την 11/02/2016 το πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό δημοσίας δαπάνης €130 εκατ.

Το πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά την χρηματοδότηση με έως 50% επιδότηση (και έως 200.000€) υφιστάμενων & νέων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (με ημερομηνία έναρξης πριν την 31/12/2015) που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους τομείς της Οικονομίας.


Στόχος του Προγράμματος «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας τη θέση τους στις εθνικές και διεθνείς αγορές

Το Πρόγραμμα  του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το κίνητρο ενίσχυσης που θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα αφορά επιχορήγηση κατά 40% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης της επιχείρησης και στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού το ποσοστό επιχορήγησης θα ανέρχεται σε 50%, για διάστημα 12-24 μηνών από την έναρξη των εργασιών της.


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ενισχύονται Υφιστάμενες (με ημερομηνία έναρξης πριν την 31/12/2015) πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (έως 50 άτομα απασχολούμενου προσωπικού) που δραστηριοποιούνται ενδεικτικά τους παρακάτω τομείς της οικονομίας:

 1. Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων.
 2. Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ).
 3. Υλικά / Κατασκευές.
 4. Εφοδιαστική Αλυσίδα.
 5. Ενέργεια.
 6. Περιβάλλον.
 7. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ.
 8. Υγεία.

*Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η επιχείρηση να διαθέτει μέχρι την 31/12/2015 δραστηριότητα σε έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ και να διαθέτει κατά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου τον ΚΑΔ που αφορά στο επενδυτικό σχέδιο.

Οι επιλέξιμες δαπάνες του Προγράμματος «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορούν:

1. Ανέγερση κτιρίου (έως max 40% επί της επένδυσης).

2. Κτιριακές εργασίες διαμόρφωσης/διαρρύθμισης χώρων & εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου (έως max 40% επί της επένδυσης).

3. Κτιριακές εργασίες για την εξοικονόμηση ενέργειας & προστασίας περιβάλλοντος (έως max 40% επί της επένδυσης).

4. Μηχανολογικός & λοιπός εξοπλισμός (έως max 90% επί της επένδυσης).

5. Δαπάνες μετεγκατάστασης επιχειρήσεων (έως max 90% επί της επένδυσης).

6. Μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης (έως max 15.000€).

7. Τεχνολογικός εξοπλισμός (Η/Υ, laptop, server κλπ) και λογισμικό (έως max 90% επί της επένδυσης).

8. Εξοπλισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας & προστασίας περιβάλλοντος (έως max 90% επί της επένδυσης).

9. Έπιπλα γραφείου (έως max 10% της κατηγορίας Μηχανήματα-Εξοπλισμός).

10. Πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας (έως max 5.000€/διαχειριστικό σύστημα).

11. Προβολή - Προώθηση σε διεθνείς εκθέσεις ή επαγγελματικές εκθέσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού, με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση συμμετέχει για πρώτη φορά.

12. Σχεδιασμός και παραγωγή έντυπου πληροφοριακού υλικού (έως max 5.000€).

13. Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή (έως max 5.000€).

14. Σχεδιασμός λογοτύπου & εταιρικής ταυτότητας (έως max 5.000€).

15. Κατασκευή ιστοσελίδας ή αναβάθμιση υφιστάμενης ιστοσελίδας (έως max 2.500€).

16. Δαπάνες προβολής σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής/επαγγελματικής δικτύωσης (έως max 5.000€).

17. Δαπάνες κατοχύρωσης πατεντών & ευρεσιτεχνιών.

18. Αμοιβές Συμβούλων (έως max 6.000€).

19. Μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού (έως max 40% της επένδυσης και μέχρι συνολικά 24.000€).


Το ύψος κάθε επενδυτικού σχεδίου στο Πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα κυμαίνεται μεταξύ 15.000€-200.000€ ανάλογα και με τον κύκλο εργασιών (Τζίρος) της επιχείρησης του έτους 2015. (π.χ. αν ο τζίρος της επιχείρησης για το έτος 2015 είναι 50.000€ τότε η εν λόγω επιχείρηση έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει επένδυση έως 50.000€)


Το ποσοστό επιδότησης στο Πρόγραμμα «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ανέρχεται από 40% έως 50% της επένδυσης και θα παρέχεται αποκλειστικά με την μορφή της επιχορήγησης.


Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων δεν θα ξεπερνά τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία λήψης της εγκριτικής απόφασης του επιχειρηματικού σχεδίου. Επισημαίνεται ότι δαπάνες τουλάχιστον στο 30% της επένδυσης θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο (1) έτος από την ημερομηνία λήψης της απόφασης έγκρισης.


Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχεται σε €130 εκατ. (θα προκηρυχθούν 2 κύκλοι €78 εκ. για το Α' εξάμηνο 2016 & €52 εκ. για το Β' εξάμηνο 2016 αντίστοιχα). Ειδικότερα:

 • A κύκλος υποβολή προτάσεων από 7/4/2016 - 20/5/2016: €78 εκατ. (60% του συνολικού προϋπολογισμού).
 • Β κύκλος υποβολή προτάσεων μέσα στο Β' Εξάμηνο 2016: €52 εκατ. (40% του συνολικού προϋπολογισμού).


Οι επενδυτικές προτάσεις του προγράμματος «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 7/4/2016 - 20/5/2016 σε ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, ήτοι η 11/2/2016.


Η enverse, προσανατολισμένη στη τρέχουσα οικονομική κρίση και με γνώμονα την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, έχει προσαρμόσει την Τιμολογιακή της πολιτική αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης ως εξής:

Κόστος εκπόνησης φακέλου: 550€+ΦΠΑ 23%

*Το κόστος εκπόνησης φακέλου των 550€ είναι επιδοτούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος (επιλέξιμη δαπάνη) και επιστρέφεται στον δικαιούχο από το πρόγραμμα σε περίπτωση έγκρισης.

Προκηρύχτηκε την 11/2/2016 το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»

eteΠροκηρύχτηκε την 11/2/2016 το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό δημοσίας δαπάνης €70 εκατ.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά την χρηματοδότηση με έως 50% επιδότηση (και έως 150.000€) υφιστάμενων & νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με ημερομηνία έναρξης πριν την 31/12/2015 που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα του Τουρισμού.

 

Στόχος του Προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι ο εκσυγχρονισμός, ποιοτική αναβάθμιση και εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

 

 Το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το κίνητρο ενίσχυσης που θα παρέχεται από το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα αφορά επιχορήγηση κατά 40% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης της επιχείρησης και στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού το ποσοστό επιχορήγησης θα ανέρχεται σε 50%, για διάστημα έως 24 μηνών από την έναρξη των εργασιών της.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ενισχύονται Υφιστάμενες & Νέες (με ημερομηνία έναρξης πριν την 31/12/2015) πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (έως 250 άτομα απασχολούμενου προσωπικού) που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα του Τουρισμού (να διαθέτουν έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ πριν από την 31/12/2015) και να απασχολούν κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία ή διετία ή έτος (κατά περίπτωση) τουλάχιστον μια (1) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.

 

 Οι επιλέξιμες δαπάνες του Προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορούν:

1. Ανέγερση κτιρίου.

2. Κτιριακές εργασίες διαμόρφωσης/διαρρύθμισης χώρων & εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

3. Μηχανολογικός & λοιπός εξοπλισμός.

4. Ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

5. Τεχνολογικός εξοπλισμός (Η/Υ, laptop, server κλπ).

6. Εξοπλισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας & προστασίας περιβάλλοντος.

7. Μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης (Έως max 15.000€).

8. Λογισμικό & Υπηρεσίες λογισμικού (Έως max 20.000€).

9. Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας (Έως max 3.000€/διαχειριστικό σύστημα).

10. Προβολή - Προώθηση σε επαγγελματικές εκθέσεις του εσωτερικού (Έως max 3.000€/έκθεση).

11. Προβολή - Προώθηση σε επαγγελματικές εκθέσεις του εξωτερικού (Έως max 6.000€/έκθεση).

12. Κατασκευή ιστοσελίδας ή αναβάθμιση υφιστάμενης ιστοσελίδας (Έως max 2.500€).

13. Αμοιβές Συμβούλων (Έως max 2.500€).

14. Άυλες μελέτες/έρευνες αγοράς (Έως max 5.000€).

15. Μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού (Έως max 40% της επένδυσης και μέχρι συνολικά 24.000€).


 

Το ύψος κάθε επενδυτικού σχεδίου στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα κυμαίνεται μεταξύ 15.000€-150.000€ ανάλογα και με τον κύκλο εργασιών (Τζίρος) της επιχείρησης του έτους 2015, (π.χ. αν ο τζίρος της επιχείρησης για το έτος 2015 είναι 50.000€ τότε η εν λόγω επιχείρηση έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει επένδυση έως 50.000€).

 


Το ποσοστό επιδότησης στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ανέρχεται από 40% έως 50% της επένδυσης (ανάλογα με το αν θα ενσωματωθεί δαπάνη προσωπικού ή όχι στην επένδυση) και θα παρέχεται αποκλειστικά με την μορφή της επιχορήγησης.


Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων δεν θα ξεπερνά τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία λήψης της εγκριτικής απόφασης του επιχειρηματικού σχεδίου. Επισημαίνεται ότι δαπάνες τουλάχιστον στο 30% της επένδυσης θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο (1) έτος από την ημερομηνία λήψης της απόφασης έγκρισης.


Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχεται σε €70 εκατ.


Οι επενδυτικές προτάσεις του προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 29/3/2016 - 17/5/2016 σε ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, ήτοι η 11/2/2016.

Η enverse, προσανατολισμένη στη τρέχουσα οικονομική κρίση και με γνώμονα την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, έχει προσαρμόσει την Τιμολογιακή της πολιτική αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης ως εξής:

Κόστος εκπόνησης φακέλου: 550€+ΦΠΑ 23%

*Το κόστος εκπόνησης φακέλου των 550€ είναι επιδοτούμενο στο πλαίσιο του προγράμματος (επιλέξιμη δαπάνη) και επιστρέφεται στον δικαιούχο από το πρόγραμμα σε περίπτωση έγκρισης.

  

 

Ειπαν για μας

 • ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ - ΚΟΠΑΚΑ

  Σίλια Κόπακα:  Αμεση εξυπηρέτηση, αριστη συμπεριφορά και ιδιαίτερη προσοχή στις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησης

   Δείτε το έργο των Κεντρων Ξένων Γλωσσών "Κόπακα"

   

 • NEOPOULOS GLASS

  Χριστίνα Κωστέλλου - Νεοπούλου:  Η ζεστή και φιλική συνεργασία που έχουμε, η συνεχόμενη υπενθύμιση για τις εργασίες που πρέπει να γίνονται στην εταιρεία μας, αυτό μας κάνει να εμπιστευόμαστε την enverse .

   Δείτε το έργο της Neopoulos Glass

   

 • WORKSOAP

  Worksoap:  Σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία, τη φιλική διάθεση και την υπομονή που επιδείξατε στην επεξήγηση των αποριών μας.

  Χαρά μας που σας έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτό το εγχείρημα! Μάριος και Βαγγέλης = great team!

  Δείτε το έργο της Worksoap